Jatekos-Agyintegracio-cikk

Beszélgetés a Játékos agyintegráció szülőknek képzésről

MIRE KERESTÉL MEGOLDÁST, AMIKOR MEGTALÁLTAD A JÁTÉKOS AGYINTEGRÁCIÓ SZÜLŐKNEK KÉPZÉST?

Többféle szempontból kerestem megoldást, a gyerekek fejlesztését illetően. Szülőként és terapeutaként egyaránt kerestem olyan játékos módszert, amely összefoglalja, csoportosítja, és korosztályokra bontja a részterületek fejlesztését, de mégis összeilleszthetők egy foglalkozás keretében. Olyan területre vágytam, amely keretén belül nemcsak mozgásos fejlesztő játékokra hagyatkozhatunk, hanem színes, érdekes elfoglaltságot biztosít a gyerekek számára, ahol játék közben észrevétlenül fejlődhetnek, és örömmel várják a következő közös idő lehetőségét.

Mit tanultál az első napon?

A tanfolyam elnevezése Játékos Agyintegráció Szülőknek. Már a nevéből sejteni lehetett, hogy óriási lehetőségről van szó. A szülőknek is érthető, hétköznapi nyelven, sokféle játéklehetősséggel ismerkedhettünk meg és ezeket ki is próbálhattuk.  Megérthettük, megtanulhattuk, hogy egy játékkal, milyen területen tudunk eredményeket elérni, ami lássuk be Szülőként igen komoly segítséget nyújt a mindennapokban. Otthon, utazás közben, hétköznap, hétvégén, szünetben, tehát bármikor lehetőséget ad egy jó kis játékra. Több, mint száz játéklehetőséggel találkozhattunk, és ezeknek a játékoknak számos variációit beszéltük át.

Milyen élményekkel tértél haza?

Játszani indultam azon a reggelen, és az élményeimet kívántam hazavinni és a családommal megosztani. Ez így is lett, de ezen túl sokkal többet kaptam! Megtaláltam, amit kerestem! Lányommal, Dórival napokig játszottunk és új játékokat is beszereztünk. Terapeutaként pedig tudtam, erre vágytam, ez volt a hiányzó láncszem! Összefoglalta 20 évnyi tapasztalataimat, rendszerezte és sok színes lehetőséggel megfűszerezte! Nem volt kérdés, folytatni szeretném ez irányú tanulmányaimat!

Kinek ajánlanád és miért?

Minden Szülőnek és a Nagyszülőknek is! Szükségünk van a mindennapi rohanó életben kikapcsolódásra, élményekre és arra, hogy mindezt gyermekeinkkel, családtagjainkkal élhessük meg! Ha újra képesek vagyunk időt szánni a játékra akár a hétköznapokban is, a világ is megváltozhat, mert olyan értékeket hagyunk magunk után az utókórnak, amely az igazi minőségi időt teremti meg újara a családok mindennapjaiban!

De természetesen nem hagyhatom ki az ajánlásból a pedagógusokat, tanárokat, tanítókat, családi napközit üzemeltetőket, a Babysittereket, és a gyermekrendezvények szervezőit sem.

Elvégezted a Játékos Agyintegráció Csoportvezetői képzést is. Mi motivált, hogy tovább haladj ezen az úton?

A gyermekfejlesztés mindig is az egyik kedvenc időtöltésem volt, bár rátermettségem megmutatkozott, de a tanulmányi szakirányultságom nem tette lehetővé, hogy ezzel foglalkozhassak. Az általatok biztosított tanfolyamok, mind felkészültségben, mind hivatalos tevékenységi lehetőség megvalósításában támogatják azokat akik, elhivatottságot éreznek magukban arra, hogy gyermekek fejlődést támogassák.

Mit tanultál a második napon?

A második nap olyan volt, mintha Csodaországban volnék, egy szuper gyermekfejlesztő konferencián, hallgatóként és előadóként egyaránt. Az egyik feladatunk az volt, hogy osszunk meg egymással legalább három csapatjátékot, amit ki is próbálunk. Ezen kívül a csapat összehangolás technikait is elsajátíthattuk. Igazi kaland volt!

A két nap együttvéve mit tett hozzá a személyiségedhez, a mindennapjaidhoz, a gyerekekkel való munkádhoz?

Azt éreztem, megtaláltam, amit kerestem! Megérkeztem! Ezzel szeretném kiegészíteni a meglévő tevékenységi körömet! Hogy húsz éve dédelgetett álom válik valóra! Ettől lesz kerek egész! Különösen megtisztelő volt, hogy a tanfolyam alatt végig egyenrangú partnerként kezeltél Minket és a tapasztalati megosztásainkat különleges kincsek gyűjteményeként értékelted! Mindezzel megerősítettél, bíztattál minket, hogy milyen fontos, hogy elismerjük, támogassuk egymást, mert mindannyian egy dologért küzdünk, és ez nem mást, mint a gyermekek egészséges testi, szellemi, lelki fejlődésének lehetővé tétel.

Mi az, ami gyengesége a képzésnek, vagy mi az, amit másképp csinálnál?

Az idő! Szuper csapat jött össze, szuper program keretén belül. Ilyenkor repül az idő, és azt érezzük: – De kár, hogy vége!

Saját részemről nagyon örülnék, évente egy „szakmai kerekasztal találkozónak”, vagy éves frissítő tréningnek.Hálásan köszönöm a lehetőséget, biztos, hogy még folytatom a képzéseket a szárnyaitok alatt!

Budapest, 2021. július 18.

Szőke-Kiss Lászlóné Edina

Masszázs terápiák, Természetgyógyászat – Fitoterápia, Brain Gym , Játékos Agyintegráci

Ha tetszett, oszd meg a cikket!

Iratkozz fel Youtube csatornámra a képességfejlesztő videókért!

Kövess a
Facebookon!